Spelregels

Bij een normale wedstrijd hebben we juryleden die toezien dat alles netjes gebeurt, dat kan bij een virtuele wedstrijd niet. Daarom vertrouwen we erop dat onze deelnemers zich houden aan de regels.

  1. Om deel te nemen moet je ingeschreven zijn, je kan alleen deelnemen aan de afstand/slag waarvoor je bent ingeschreven.
  2. Bij deelname wordt er geen onderscheid gemaakt tussen een tijd gezwommen in normale zwemkleding of wetsuit. Er mag dus gezwommen in iedere badpak, zwembroek of wetsuit.
  3. Tijdens het zetten van je prestatie wordt je afstand en tijd digitaal bijgehouden. Bij het uploaden dien je deze met ons te kunnen delen, denk hier dus vooraf over na.
  4. Tijdens het zwemmen maak je altijd gebruik van een zwemboei, tevens is er altijd een begeleider bij je, je zwemt ooit alleen!
  5. We verplichten al onze deelnemers om te allen tijde de geldende maatregelen van de overheid, RIVM en lokale autoriteit te respecteren en op te volgen.
  6. Bij het uploaden van jouw prestatie wordt om je Cap/Bibnummer gevraagd. Voor ieder event, afstand en slag heb je een ander Cap/Bibnummer. Vul je een verkeerde Cap/Bibnummer in, dan wordt jouw tijd mogelijk niet goed geüpload. Check daarom voor het uploaden jou Cap/Bibnummer.
  7. Tijden die geüpload worden zullen worden teruggerekend naar de afstand waarbij deze worden geüpload. Afstanden die meer dan 50 meter te kort zijn worden genegeerd. Te lange afstanden worden altijd teruggerekend.
  8. Een gezwommen tijd kan maar 1 keer mee tellen.
  9. Bij het uploaden vragen we de naam en het mailadres van een begeleider, het kan zijn dat we deze benaderen om jouw prestatie te checken.

Bij overtreden van 1 of meerdere spelregels kan het zijn dat we je prestatie niet accepteren, we je uitsluiten van deelname voor de race, we je verwijderen uit evenementen of weigeren voor het volledige seizoen. In al deze gevallen zal je je geld niet terug krijgen. Tevens wordt dit gemeld bij de organisatie waarvoor je bent ingeschreven.

Indien deze regels tekort schieten zal in overleg met de KNZB een passende oplossing gevonden worden.