Hoe werkt het?

Dit jaar geen echt openwater wedstrijden, dat kan toch niet?

Daarom hebben we een Virtueel Openwater Seizoen georganiseerd. Dit lijkt heel erg op het gewone openwater seizoen, maar toch zijn er een paar verschillen, daarom deze Hoe werkt het ?

 1. Voordat je deel kan nemen moet je jezelf inschrijven, een overzicht van de wedstrijden die deelnemen vindt je hier. Door op de naam van de wedstrijd te klikken ga je naar het over zicht van de afstanden waar je op in kan schrijven.
 2. Om deel te nemen hoeft je geen KNZB-startnummer te hebben, ook hoef je geen lid te zijn van een (zwem)vereniging, kan je zwemmen, dan kan je deelnemen.
 3. Nadat je bent ingeschreven ontvang je direct een bevestiging.
 4. Later op de dag ontvang je een mail met verdere uitleg. Het geen in deze mail staat, vindt je ook hieronder.
 5. Je kan je prestatie zetten van de maandag voor de wedstrijddatum tot de maandag na de wedstrijddatum. Je zwemt op je eigen locatie, je hoeft dus niet naar de stad van de wedstrijd te komen. Kortom, waar en wanneer jij wil, binnen de wedstrijdperiode.
 6. Tijdens het zetten van je prestatie is het belangrijk dat je de tijd en afstand bijhoudt. Tevens moet er altijd een begeleider bij zijn die jou prestatie kan bevestigen en je zwemt met een zwemboei.
 7. Na je prestatie upload je deze via deze app. Bij het uploaden moet je een foto/screenprint uploaden waaruit jou prestatie blijkt. Ook moet je de naam en mailadres van jou begeleider doorgeven. We houden steekproeven.
 8. Je prestatie dient voor 12:00 op maandag na de wedstrijd datum in ons bezit te zijn .
 9. De dinsdag na de wedstrijddatum wordt de uitslag gepubliceerd.

Mocht je nog vragen hebben kan je altijd mail naar KNZB@sporttijden.com


Onderstaande ontvang je ook per mail na je inschrijving.


Je hebt jezelf ingeschreven voor een de wedstrijden van het KNZB virtueel open water seizoen 2020. Jouw race kun je zwemmen vanaf de maandag voor tot en met de maandag na de wedstrijddatum. Uiterlijk op de laatste dag voor 12.00u, upload je jouw resultaat. Op de dinsdag na de wedstrijddatum publiceren wij de uitslagen van het afgelopen weekend.


Hoe werkt dit?

Je zwemt op jouw eigen locatie; je hoeft dus niet niet naar de stad van de wedstrijd te komen. Bij je inschrijving heb je gekozen voor een afstand en slag. Gedurende de eerder genoemde periode leg je deze afstand af in de door jouw gekozen slag. Belangrijk hierbij is dat je tijdens je poging de afstand en tijd bijhoud en deze kan delen met ons. Je dient altijd een begeleider bij je te hebben. Naast dat deze er is voor jouw veiligheid, kunnen wij bij hem jouw prestatie checken. De afstand die je aflegt mag maximaal 50 meter te kort zijn, afstanden die korter zijn tellen wij niet mee. Tijden rekenen wij terug naar de afstand van de wedstrijd waarvoor je jezelf hebt opgegeven. Jouw prestatie upload je bijvoorkeur via de SportHive Live APP, via de website is ook mogelijk.

Bij het uploaden moet je de volgende gegevens invullen:

 1. Je bib/capnummer, deze kan je hier terugvinden,
 2. Je naam,
 3. Je e-mailadres, ter bevestiging van je prestatie,
 4. De datum van je prestatie,
 5. Je selecteert de wedstrijd/afstand waarvoor je bent aangemeld en waarvoor je jouw prestatie wilt uploaden,
 6. Welke afstand je daadwerkelijk gezwommen hebt,
 7. Hoe lang je over deze afstand hebt gedaan,
 8. Ter controle een foto/bestand, waarop te zien is welke afstand en tijd je hebt gezwommen,
 9. De naam van je begeleider,
 10. Het e-mailadres van jouw begeleider. Deze krijgt ook een mail met jouw prestatie.
 11. Om dit eerlijk en sportief te laten verlopen hebben we een aantal spelregels opgesteld. Het kan zijn dat gedurende het seizoen deze spelregels aangepast en/of aangevuld worden. Bekijk ze dus regelmatig.

Geen sporthorloge en toch je tijd en afstand bijhouden.

Niet iedereen heeft een duur sporthorloge met GPS functie, dat is geen probleem. Er zijn heel veel APP's die je hiervoor kan gebruiken. Runkeeper is er een voorbeeld van. Strava is ook een optie, ga dus naar de appstore en kijk eens bij sporttrackers of gpstracking en kies er één die bij je past. Wij zijn niet gelinkt aan een specifike app, dus je kan gebruiken wat jij fijn vindt.

Veiligheid is super belangrijk!

Normaal bij een wedstrijd zorgt de organisatie hiervoor. Nu moet je het zelf doen. We vragen je daarom om _nooit alleen te gaan zwemmen_, op deze manier heb je gelijk je begeleider en iemand die op je kan letten. Neem ook altijd een zwemboei mee. Naast dat deze erg handig zijn voor je autosleutels, kan je er ook je telefoon in doen met je APP zodat je tijd en afstand gemeten worden. Doe je telefoon voor de zekerheid ook nog even in een waterdicht zakje, je weet nooit. Grote voordeel van de boei is dat je er op kan gaan hangen wanneer het even niet goed met je gaat, of je bent moe. Tip: hang aan je boei een fluitje, zo kan je altijd de aandacht trekken. Ga je zwemmen, laat dan ook _altijd mensen weten waar, met wie en hoe lang je gaat zwemmen_. Zo weten mensen als het te lang duurt voor je terug bent waar ze je kunnen vinden.

Naast je persoonlijke veiligheid, vragen we je ook altijd om de geldende maatregelen van de overheid, RIVM en lokale gemeente te controleren en na te leven, dit voorkomt mogelijk een hoge boete.

SportHive Live APP

Naast dat je mogelijk een APP nodig hebt voor het bijhouden van jouw prestaties, hebben wij ook een APP, de SPORTHIVE live APP. Dit is een APP waar veel evenementen in zitten. Scroll door de lijst en ga naar de KNZB Virtueel OpenWater Seizoen 2020. Hier vind je makkelijke links naar verschillende sites die je nodig kan hebben. Belangrijker is dat wij jouw via deze APP kunnen sturen. Zo ben en blijf je dus altijd op de hoogte van ontwikkelingen binnen het open water seizoen. Download hem hier

Alle organisaties van het (virtuele) open water seizoen, de KNZB en Sporttijden, wensen je heel veel plezier en succes met het behalen van een z’n hoog mogelijke ranking in de uitslagen.

Blijf gezond en fit !!!